eryngii paddestoelen

Eryngii paddestoelen


De Eryngii ook wel Koningsoesterzwam genoemd, is een paddenstoel die ook voornamelijk bekend is in de Aziatische keuken. In Europa is het een soort die aan een flinke opmars bezig is. Je vind ze nog niet snel in de supermarkt, maar steeds meer restaurants gebruiken deze heerlijke paddenstoel die zich kenmerkt aan zijn anijs- nootachtige smaak. Deze paddenstoel doet het goed in de Italiaanse keuken Deze paddenstoel word hier gekweekt op een mengsel van beukenhout en stro.

Categorie: paddestoelen, oosterse

De eryngii verspreidt een geur van amandelen en heeft een schelpachtige smaak. De paddenstoel wordt vaak in zijn geheel bereid. Je kunt hem heerlijk grillen, bakken of in de oven bereiden. Maar eet hem ook eens rauw, bij stamppot of vis. De paddenstoel is erg goed te combineren. Door zijn vlezige structuur is hij ook zeer geschikt als vleesvervanger. Gemarineerde eryngii is erg lekker in een groene voorjaarssalade. Je kunt de eryngii paddenstoel 3 dagen in de koelkast bewaren.

Houdbaar 3 dagen, mits gekoeld
Teeltwijze 100% biologisch
  • John Doe
    5.00 out of 5

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae, gravida pellentesque urna varius vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi, vitae mattis nulla ante id dui.


Add a review