pied de mouton paddestoelen

Pied de mouton paddestoelen


Pied de mouton is een wilde paddestoel en groeit in loof- en naaldbossen. In het seizoen (juli-november) zijn de meeste pied de mouton verkrijgbaar. De kleur van de pied de mouton varieert van crème tot abrikoos geel. De vorm van de paddestoel is grillig. aan de onderkant van de hoed bevinden zich zachte stekeltjes. De maat van de hoed kan variëren.

Tags: paddestoelen, wilde, pastagerechten.

De pied de mouton is enkele dagen in de koelkast te bewaren. Voor de bereiding kan men de paddestoel het beste voorzichtig met een keukenpapiertje schoonvegen. Vervolgens in plakjes snijden en bereiden. Het vruchtvlees is stevig. De smaak is mild en combineert goed met de cantharel. De paddestoel kan beter niet rauw gegeten worden.

Verkrijgbaarheid vers alleen in juli tot november
Houdbaarheid 2 max 3 dagen, mits gekoeld
Teeltwijze uitstuitend in het wild
  • John Doe
    5.00 out of 5

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae, gravida pellentesque urna varius vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi, vitae mattis nulla ante id dui.


Add a review