akkerpaddestoelen anijs paddestoelen

Akkerpaddestoel


Door zijn anijssmaak wordt de akkerpaddenstoel ook wel anijspaddenstoel of anijschampignon genoemd. Het is een van de grootste eetbare paddenstoelsoorten die er bestaan. De akkerpaddenstoel heeft de vorm en structuur van een gewone champignon: een steel met een hoed die iets boller is met een ivoorwit tot geelachtige kleur. Het vlees van de paddenstoel is wit en vrij stevig.
De akkerpaddenstoel groeit in het wild in weiden en sparrenbossen in Nederland en België.

Tags: paddestoelen, wilde, wildgerechten.

De akkerpaddenstoel ruikt en smaakt een beetje naar anijs. Bij verhitting verdwijnt deze typische smaak, dus bak ze niet te lang. Licht gebakken smaakt hij erg goed in vleesschotels. Licht geblancheerd of rauw is hij in salades of soepen een heerlijke toevoeging. Verwerk de akkerpaddenstoel ook eens in de jus. Akkerpaddenstoelen zijn in de koelkast 2 tot 3 dagen houdbaar

Verkrijgbaarheid hele jaar.
Houdbaarheid vers: maximaal twee tot drie dagen, mits gekoeld
Teeltwijze 100% biologisch
  • John Doe
    5.00 out of 5

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae, gravida pellentesque urna varius vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi, vitae mattis nulla ante id dui.


Add a review