hoorn des overvloed paddestoelen

Trompette de la mort paddestoelen


Trompette de la mort of Hoorn des overvloeds is een wilde paddenstoel, die donkergrijs tot diepzwart van kleur is. Hij heeft, net als de cantharel, een trechtervormige hoed met rafelige, enigszins omgekrulde randen. De trompette de la mort groeit vooral in beukenbossen in de Ardennen en Frankrijk en is doorgaans verkrijgbaar van augustus tot en met februari.
De smaak van het vruchtvlees van deze paddenstoel is geurig, maar minder uitgesproken van smaak dan dat van boleten en cantharellen.

Tags: paddestoelen, wilde, pastagerechten.

Hoorn des overvloeds is vooral geliefd om het kleureffect. Deze paddenstoel wordt vaak bij wildgerechten geserveerd en doet het ook heel goed in terrines, salades, risotto en pasta-gerechten. Hij bederft zeer snel, maar is ook in gedroogde vorm verkrijgbaar. De gedroogde hoorn van overvloed (trompette de la mort), dan even laten wellen in een scheutje water en een scheutje witte wijn. Zorg dat de paddestoelen net onder staan, neem dus niet te veel vocht. Het welwater zonder de paddestoelen een beetje inkoken tot een sausje en de gewelde paddestoelen uit laten lekken en even bakken. De (gedroogde) hoorn van overvloed is ook bijzonder smakelijk bij vis.

Verkrijgbaarheid vers alleen in augustus tot september, gedroogd het hele jaar
Houdbaarheid vers: 1 max 2 dagen, mits gekoeld, gedroogd: lang
Teeltwijze uitstuitend in het wild
  • John Doe
    5.00 out of 5

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae, gravida pellentesque urna varius vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi, vitae mattis nulla ante id dui.


Add a review