maitake paddestoelen

Maitake paddestoelen


De maitake of eikhaas, werd van oorsprong in Japan gekweekt en is geliefd vanwege zijn aromatische smaak. Het vruchtvlees is wit en krokant. De maitake heeft een stimulerend effect en versterkt de weerstand en wordt speciaal aanbevolen bij vermoeidheid, zwakheid en in perioden van herstel. De maitake helpt ook bij de bestrijding van ongemakken veroorzaakt door stof en pollen. Ten slotte biedt de maitake een grotere weerstand tegen stress, versterkt het immuunsysteem, verlaagt het cholesterolgehalte, het bloedsuikerpeil en de bloeddruk.

Tags: oosterse, paddestoelen, biologische teelt.

Na blancheren in licht gezouten water, kan de maitake aan een ragout of een salade worden toegevoegd. Zijn vruchtvlees is stevig en krokant, zelfs na het koken. Hij heeft een licht hazelnoot- en peperachtige smaak en kan als hoofdgerecht met rijst of pasta worden geserveerd. Is ook bijzonder lekker met vis of vlees.

Houdbaar Mits gekoeld: max. 10 dagen, ingevroren of gedroogd: lang
Teeltwijze 100% biologisch
  • John Doe
    5.00 out of 5

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae, gravida pellentesque urna varius vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi, vitae mattis nulla ante id dui.


Add a review