biologische shii-take paddestoellen

Shii-take paddestoelen


De shii-take is Japans van oorsprong en een van de oudste gekweekte paddenstoelensoorten in Azië. Hij wordt hier enorm gewaardeerd om zijn toegekende geneeskrachtige eigenschappen. Zo zou hij weerstand verhoogend en bloeddruk verlagend werken. Zijn naam dankt hij aan de boom waar hij van nature op groeid de Pasania (shii) en paddestoel in het Japans "Take" - Soorten zoals shii-take, eryngii en oesterzwammen zijn rijk aan lentinaan, een complexe suiker waarvan word beweerd dat het kankerwerende eigenschappen heeft. De smaak: omdat shiitakes veel minder vocht bevatten dan klassieke champignons, is ook hun textuur steviger en vleziger. De smaak is kruidig.

Tags: paddestoelen, oosterse.

Maak shiitake schoon met een borsteltje of vochtig keukenpapiertje en verwijder de eventuele hardere delen van de steel. Gebruik kleine exemplaren in hun geheel, grotere exemplaren kan je in plakjes snijden. Shiitakes zijn heel lekker in wok- en andere Aziatisch getinte gerechten. Ze zijn ook bijzonder smakelijk als ze kort gebakken worden in wat boter. Of je kan ze gepaneerd frituren of stoven in wat wijn. Voor alle bereidingsmethoden geldt dat je de bereidingstijd het best beperkt tot maximaal vijf minuten, want anders worden shiitakes taai. In tegenstelling tot de meeste andere soorten kunnen deze paddenstoelen vrij lang bewaard worden, het liefst niet te koud, maar droog.

Houdbaarheid Lang, mits droog bewaard
Teeltwijze 100% biologisch
  • John Doe
    5.00 out of 5

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae, gravida pellentesque urna varius vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi, vitae mattis nulla ante id dui.


Add a review