oesterzwam paddestoelen

Oesterzwam paddestoelen


De oesterzwam dankt zijn naam aan de vorm van zijn hoed die - met wat verbeelding - wel wat weg heeft van een oesterschelp. Oorspronkelijk zijn oesterzwammen afkomstig uit Azië, waar ze in de natuur op dood hout of boomstammen groeiden, maar inmiddels worden ze ook bij ons gekweekt op zakken van stro en water. Oesterzwammen groeien in trossen en soms vind je ze ook zo in de winkel, maar net zo vaak worden ze afzonderlijk verkocht. Net zoals champignons zijn oesterzwammen het hele jaar door verkrijgbaar.
De smaak van de oesterzwam kan je omschrijven als mild, enigszins nootachtig en aromatisch. Gele oesterzwammen zijn zoeter dan de andere variëteiten.

Tags: paddestoelen, wildgerecht.

Kies bij aankoop voor droge en stevige exemplaren. Bewaar ze bij voorkeur in hun originele verpakking in de koelkast, zo blijven ze een drietal dagen goed. Verwijder voor de bereiding eventueel het onderste, minder zachte steelgedeelte. Was oesterzwammen nooit, maar borstel ze schoon. De oesterzwam heeft zacht vruchtvlees en mag maar een paar minuten worden verhit, anders verliest hij zijn stevigheid. Oesterzwammen zijn zeer geschikt voor gebruik in (room)sauzen en soepen, en prima te combineren met deegwaren, lauwe salades, rijst en diverse soorten vlees.

Houdbaarheid 2 tot 3 dagen mits gekoeld
Teeltwijze 100% biologisch
  • John Doe
    5.00 out of 5

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae, gravida pellentesque urna varius vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi, vitae mattis nulla ante id dui.


Add a review