kastanje champignons

Kastanje champignons


De bruine variant van de witte champignon. De hoed van de kastanjechampignon is lichtbeige tot kastanjebruin en heeft soms kleine witte vlekjes. De steel is crèmekleurig en de binnenkant van deze paddenstoel is wit. Per vierkante meter worden er minder van geoogst dan van de witte variant, dat verklaart ook waarom kastanjechampignons duurder zijn.
Bij de kastanje champignons niet alleen is het vruchtvlees wat steviger dan bij de gewone champignon, ook de smaak is iets voller en wat nootachtig.

Tags: champignons.

De toepassingsmogelijkheden zijn vergelijkbaar met die van de klassieke champignons en beide variëteiten zijn dan ook inwisselbaar in gerechten. Omdat kastanjechampignons iets droger zijn, geven ze minder vocht vrij tijdens het bakken, wat een troef kan zijn in bepaalde gerechten. Bijkomend voordeel is dat ze door dat lager vochtgehalte ook iets langer houdbaar zijn.

Verkrijgbaarheid het hele jaar
Houdbaarheid max 3 dagen, mits gekoeld
Teeltwijze uitstuitend in het wild
  • John Doe
    5.00 out of 5

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae, gravida pellentesque urna varius vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi, vitae mattis nulla ante id dui.


Add a review