eekhoorntjesbrood paddestoelen

Eekhoorntjesbrood paddestoelen


Eekhoorntjesbrood (ook cèpes of porcini genoemd) behoort tot de boletenfamilie en groeit vooral in Frankrijk. Typisch voor eekhoorntjesbrood is het stevige vruchtvlees dat altijd wit blijft. Het seizoen van eekhoorntjesbrood loopt van de vroege zomer tot de late herfst. Sommige jaren is het aanbod groot, andere jaren is er nauwelijks eekhoorntjesbrood verkrijgbaar. Dat heeft alles met de weersomstandigheden te maken.
Eekhoorntjesbrood is geliefd om zijn stevige vlees met een fijne, nootachtige smaak, die goed combineert met rood vlees en wild.

Tags: paddestoelen, wilde, wildgerechten.

Gebruik eekhoorntjesbrood het liefst meteen na aankoop, want ze zijn slecht te bewaren (maximaal twee tot drie dagen). Reinig de paddenstoelen met een zacht borsteltje of was ze - indien nodig - onder stromend water en dep ze droog. Snij voor gebruik de onderkant van de steel bij voorkeur af. Je kan die restjes wel verwerken in sauzen en soepen. Bereid ze op dezelfde manier als champignons. Ook erg lekker gebakken in wat boter met een sjalotje, knoflook, peterselie en wat witte wijn.

Verkrijgbaarheid vroege zomer tot de late herfst.
Houdbaarheid vers: maximaal twee tot drie dagen, mits gekoeld
Teeltwijze uitstuitend in het wild
  • John Doe
    5.00 out of 5

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae, gravida pellentesque urna varius vitae. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra euismod odio, gravida pellentesque urna varius vitae. Sed dui lorem, adipiscing in adipiscing et, interdum nec metus. Mauris ultricies, justo eu convallis placerat, felis enim ornare nisi, vitae mattis nulla ante id dui.


Add a review